Főoldal Hírek a nevelés és az oktatás világából. Oktatás Humor Természetjárás Tartalékos Üzenet

LÁTOGATÓK:

Július

101.-es katona a dobogón!

Jelentkezz tartalékos katonának

101.-es katona a dobogón!

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred rendezte meg az OCR (Obstacle Course Racing) Országos és MH Terepakadályfutó Bajnokságot július 23-án, Szentesen, az alakulat gyakorlóterén.
A verseny célja, a Magyar Honvédség alakulatai és a Magyarországra települt nemzetközi parancsnokságok és alegységek speciális fizikai felkészültségének versenyszimulációs körülmények között történő mérése egyéni és csapatkötelékben.

A bajnokságon az olyan prominens versenyzők mellett, mint a 2022-es Exatlon Hungary harmadik helyezett Székely Boglárka, valamint a Spartan Trifecta Európa- és világbajnok Szabó Dávid őrmester, tizenkét katonai szervezettől érkeztek a megmérettetésre.

A 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóaljat a Lipták Tamás t. őrmesterJantyik Zsanett t. szakaszvezető és Máté István t. szakaszvezető összetételű csapat, egyéniben pedig Szőke Gábor t. hadnagy képviselte.

A emberpróbáló 5 km-es távot, a közel 40 fokos hőség mellett 23 természetes, mesterséges és minősített akadály nehezítette. Ennek ellenére katonáink a versenyen kiválóan helytálltak, Szőke Gábor Hadnagy Úr a tavalyi év után idén is másodikként ért célba korosztályában, aki a kiképzéstámogató feladatok mellett elsődlegesen a honvédelmi nevelés megvalósításában és a nyári honvédelmi táborok végrehajtásában vesz részt.

Teljesítményük elismerést érdemel, Szőke Hadnagy Úr eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Galéria

Vigye az egeret a kis nézőképek fölé! Androidos készüléken érintse meg a kis nézőképet, és megjelenik nagyban!

Forrás: Honvédelem

Jelentkezz tartalékos katonának

Általános tájékoztató

Copyright: Kiss & Kiss (2017)