Főoldal Hírek a nevelés és az oktatás világából. Oktatás Humor Természetjárás Galéria Üzenet

LÁTOGATÓK:

Június

A Magyar Honvédség is szerepet vállal a munkahelyteremtésben

Jelentkezz tartalékos katonának

A Magyar Honvédség is szerepet vállal a munkahelyteremtésben

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével kívánja segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést a Magyar Honvédség.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter kiemelte, hogy a Magyar Honvédség is részt kíván venni a munkahelyteremtésben, ezért

az ország 25 helyszínén várják azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat, akik elvesztették a munkájukat, és vállalják a 6 hónapos kiképzést.

A felvételhez a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra erkölcsi bizonyítvány szükséges, valamint megfelelés az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, amely azonban lényegesen kevésbé szigorú, mint a hivatásos vagy szerződéses katonai szolgálat, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálat esetében.

Benkő Tibor ismertette azt is, hogy az első képzések július 1-jén indulnak, az idén 3 ezer jelentkezőre számítanak, de ez bővíthető.

Az illetmény havi bruttó 161 ezer forint.

Az állást keresők a toborzóirodáknál vagy a megyei kormányhivataloknál jelentkezhetnek, az egyszerű orvosi szűrővizsgálatot követően a 6 hónap alatt alap-, általános lövész- és szakkiképzésen vesznek részt.

A fél év letelte után minden megkötöttség nélkül visszatérhetnek a civil életbe, illetve a képzés további 6 hónapra meghosszabbítható, de amennyiben alkalmasak, dönthetnek úgy is, hogy pályájukat önkéntes, esetleg hivatásos vagy szerződéses katonaként folytatják. Igaz, a katonai hivatáshoz kedvet kapóknak ehhez már végig kell csinálniuk a speciális tartalékos önkéntesihez képest jóval szigorúbb fizikai és pszichológiai felvételi alkalmassági vizsgát, csakúgy mint a többi, a honvédséget élethivatásának tekintő jelentkezőnek.

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatnál nem kötnek szerződést, de a képzés végén a katonai életre vonatkozó esküt aláírják, a hatodik hónap befejeztével pedig „kiképzett hadköteles tartalékos katonává” válnak.

Budapest mellett például Pécsen, Győrben, Szombathelyen, Nyíregyházán vagy Békéscsabán is képeznek majd speciális önkéntes tartalékosokat. A 25 helyszín kijelölése segíti, hogy a jelentkező a lakóhelyéhez minél közelebb találja meg a képzést, bejáró katonaként.

A kiképzés szokásos munkaidő szerint történik, ebbe elsősorban az önkéntes tartalékos területvédelmi állományt vonják be.

Benkő Tibor elmondta azt is, szeretnék a legfelkészültebbeket megtartani, ugyanakkor segíteni kívánják azokat is, akik a továbbiakban polgári munkahelyen akarnak elhelyezkedni.

Békéscsaba, Andrássy út 67-69
e-mail: mh.101.tvz@mil.hu
telefon: 66/447-566

Forrás: Beol    

Jelentkezz tartalékos katonának

Copyright: Kiss & Kiss (2017)