Főoldal Hírek a nevelés és az oktatás világából. Oktatás Humor Természetjárás Galéria Üzenet

LÁTOGATÓK:

Május

Tartalékos katonák is segítenek a járványügyi helyzetben

Jelentkezz tartalékos katonának

A Magyar Honvédség parancsnoka köszönetet mond

Zavartalanul működik a kiképző központ

Jelentkezz tartalékos katonának

Tartalékos katonák is segítenek a járványügyi helyzetben

Közel 200 önkéntes területvédelmi tartalékos katona vonult be tényleges szolgálatteljesítésre a Magyar Honvédség alakulataihoz április 29-én. A honvédek a járványügyi feladatokban - alapvetően az idős otthonok fertőtlenítésében - vesznek részt.

A feladatban az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) szolgálati alárendeltségébe tartozó MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái vesznek részt. A behívott területvédelmi tartalékos katonák szerződéskötésük óta folyamatosan vesznek részt elméleti és gyakorlati képzéseken, kiképzéseken, gyakorlatokon. Ezt kamatoztathatják most.

A tartalékosok az MH 5. Bocskai István Lövészdandár (Debrecen), az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár (Szolnok), az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred (Szentes), az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred (Kaposvár), az MH 25. Klapka György Lövészdandár (Tata), valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér (Pápa) laktanyáiba vonultak be.

Korábban – április 9-én – 200, az előzetes egyeztetés alapján a feladatokat önként vállaló önkéntes tartalékos katona vonult be országszerte, most az ő váltásukra érkeztek társaik. A bevonulást követően a tartalékosok egységes szakmai felkészítést kapnak a laktanyákban, valamint munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatáson is részt vesznek még a feladatok végrehajtása előtt.

Forrás: Honvédelem    

A Magyar Honvédség parancsnoka köszönetet mond

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka személyesen köszöni meg az önkéntes tartalékos állomány munkáltatóinak a támogatást. Köszönjük, hogy bajtársaink a jelenlegi helyzetben is:

Korom Ferenc vezérezredes

Zavartalanul működik a kiképző központ

A járványügyi intézkedések miatt a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ feladatrendszere is átalakult. A missziós és specifikus felkészítésen résztvevők számára elkülönítve tartják a képzéseket. Az MH BTKK-ban jelenleg a „Közös Akarat 2020” fedőnevű feladat harmadik váltásának felkészítése zajlik. A határvédelmi feladatokban résztvevő hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák – többek között – őrszolgálati és járőrözési ismereteiket bővítették, valamint egészségügyi felkészítésen vettek részt.

Forrás: Honvédelem    

Copyright: Kiss & Kiss (2017)