Főoldal Hírek a nevelés és az oktatás világából. Oktatás Humor Természetjárás Galéria Üzenet

LÁTOGATÓK:

 

Augusztus

Hazakísérő Telefon

Mélyszegénységből az orvosi egyetemig – egy öcsödi romafiú története

Hazakísérő Telefon

Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy félsz, akkor a 06-80/442-422-es zöld számon vagy a 06-30/899-3465-ös normál tarifás számon hívhatod a Hazakísérő Telefont.

Hétfő-szombat 22-től hajnali 4-ig, vasárnap 22-től hajnali 1-ig várjuk a hívásokat.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenél az operátorral, elkéri a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjuk a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetünk, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utcaneveket és a házszámokat.

Beszélgetés közben a hívásfogadó az internetes térképen megkeresi az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2-5 percenként megkérdezi, hogy hol jársz és ellenőrzi a térképen.

Szükség esetén segítséget küld.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy követik, de nem biztos a dolgában vagy csak néhány pár száz méter miatt nem szeretné hívni a 112-t és inkább minket hív, kérem kérdezés nélkül a teljes nevével, kijelzett telefonszámmal és a tartózkódási hely megadásával kezdjen. Kérem senki se magyarázkodjon és szabadkozzon, bár jó hallani, hogy sok az udvarias ember, azonnal térjen a lényegre.

Mélyszegénységből az orvosi egyetemig – egy öcsödi romafiú története

 

Copyright: Kiss & Kiss (2017)