Főoldal Hírek a nevelés és az oktatás világából. Oktatás Humor Természetjárás Tartalékos Üzenet

LÁTOGATÓK:

Április

Nagy az érdeklődés az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos program iránt

Tartalékos katonák kiképzése a békéscsabai repülőtéren

Jelentkezz tartalékos katonának

Nagy az érdeklődés az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos program iránt

Folyamatosak az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszert népszerűsítő online tájékoztatók az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóaljnál.

A rendszerről Kiss Károly százados számolt be részletesen a békéscsabai, illetve a környező települések középiskolái végzős osztályainak.

A vírushelyzet kapcsán bevezetett szigorítások miatt az iskoláknak online oktatást kell alkalmazniuk. Ehhez a helyzethez alkalmazkodva, előre egyeztetett időpontban történnek a tájékoztatók az utolsó középiskolai évükben lévő diákokkal. Az érdeklődést jól mutatja, hogy márciusban eddig már tizennégy alkalommal sikerült online formában a honvédelmi értékekről, a tartalékos szolgálati formákról, az azokhoz tartozó kiképzésekről és juttatásokról beszélgetni az érdeklődő fiatalokkal.

Forrás: Honvédelem    

Tartalékos katonák kiképzése a békéscsabai repülőtéren

Híradó kiképzésen vettek részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóaljának önkéntes területvédelmi tartalékos katonái a békéscsabai repülőtéren.

A kiképzés részeként a tartalékosok katonai testnevelés foglalkozással indították a napot. Ismereteik bővítését híradó kiképzéssel folytatták, majd áttértek a katonai tereptan foglalkozásra.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák a mostani felkészítések során olyan ismeretekre tesznek szert, amely növeli a helyi közösség védelmi képességét – legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről.

Forrás: Honvédelem    

Jelentkezz tartalékos katonának

Copyright: Kiss & Kiss (2017)